Transfernieuws

'Feyenoord, Heerenveen én Groningen vissen achter het net: Lahdo op weg naar AZ'

'Feyenoord, Heerenveen én Groningen vissen achter het net: Lahdo op weg naar AZ'

10-06-2022 15:19 Laatste update: 18:21

FC Groningen, sc Heerenveen én Feyenoord vissen allemaal achter het net wat betreft de komst van Mayckel Lahdo van Hammarby IF. Volgens het Zweedse Aftonbladet is het felbegeerde talent op weg naar AZ.

Slechts details scheiden de Alkmaarders en Lahdo nog van een akkoord over een meerjarig contract. De afgelopen weken werd duidelijk dat de drie eerdergenoemde Eredivisionisten allen interesse hadden in de buitenspeler, wiens contract eind 2022 afloopt. Zijn marktwaarde wordt op 'slechts' 150.000 euro getaxeerd door Transfermarkt.de, waardoor hij als buitenkansje geldt.

Lahdo kan op beide flanken uit de voeten, maar heeft een voorkeur voor de linksbuitenpositie. Met de eventuele komst van de aanvaller lijkt AZ voor te sorteren op een afscheid van Jesper Karlsson. De international van Zweden legde een ijzersterk seizoen op de mat en lijkt zijn sterke spel met een transfer naar een topcompetitie te kunnen bekronen. Bij de nummer vijf van de Eredivsie denkt Lahdo zich het beste te kunnen ontwikkelen.

Onlangs liet technisch directeur Jesper Jansson zich ontvallen 'dolgraag' door te willen met Lahdo. Vervolgens liet het negentienjarige talent blijken geen trek te hebben in een langer verblijf bij de huidige nummer drie van Zweden. In eigen land wordt hij door diverse media bestempeld als 'supertalent'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!