Kroatië en Frankrijk delen de punten in laat ontvlambaar Nations League-duel

06-06-2022 22:45 Laatste update: 07-06-2022 00:00

Kroatië en Frankrijk hebben elkaar maandagavond in evenwicht gehouden: 1-1. De Fransen, waar vedetten Kylian Mbappé, Karim Benzema en Kinsley Coman de hele wedstrijd op de bank bleven, traden aan met een 'b-opstelling', voor zover je die zo mag noemen.

De herhaling van de WK-finale uit 2018 kwam een stuk moeilijker op gang dan de wedstrijd die destijds werd gespeeld. De Fransen hadden een licht overwicht, en dachten halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. Chrstopher Nkunku, MVP uit de Bundesliga, leek zijn eerste voor de nationale ploeg te maken, maar stond in buitenspel positie. De Fransman van RB Leipzig die in de belangstelling staat van meerdere Europese topclubs, mocht nog van geluk spreken dat hij op het veld stond nadat hij smerig werd neergehaald door Domagoj Vida

In het eerste deel van de tweede helft deelde Frankrijk de lakens uit. Na goed afwerken van Adrien Rabiot kwam het op een 1-0 voorsprong. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de regerend wereldkampioen, tot de slotfase van de wedstrijd. Na enkele wissels aan beide kanten was het Kroatië dat optimaal profiteerde van een slecht Franse organisatie. De ingevallen Jonathan Clauss haalde Andrej Kramaric neer in zestien meter, waardoor er een penalty werd gegeven. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan en bepaalde de eindstand op 1-1.