De Mos en De Visser kiezen beste linker centrale verdediger op WK: 'Goed kopspel'

13-11-2022 18:55 Laatste update: 19:38
1

Het WK begint over zeven dagen. Dat betekent dat het tijd is om alvast de ideale WK-ploeg op te stellen! VoetbalNieuws spreekt met Aad de Mos en meesterscout Piet de Visser over de beste linker centrale verdediger die op het WK in actie zal komen. 

"Martínez", stelt De Mos. "Ik houd van koppeltjes en in koppeltjes wordt ook erg geloofd in Engeland. Hij zit ook in de selectie van het Argentijnse elftal, en hij zal ook een vaste waarde worden op het WK. Het gaat op dezelfde manier als bij Ajax. Het had even wat tijd nodig, men vond hem te klein. Ik zag vroeg bij Ajax al dat hij goede ogen heeft, goed het spel leest, goed de bewegingen leest van spitsen. Hij is altijd een stap eerder en heeft een goed kopspel. Koppen gaat vaak op timing en sprongkracht, dat heeft hij allebei. Hij is wat dat betreft uitmuntend. Zijn basistechniek is meer dan goed en hij is linksbenig."

De Visser kiest voor een andere kracht die in de Premier League te vinden is. "Ik heb natuurlijk altijd Virgil van Dijk hoogstaan, zoals in de rest van Nederland. Maar ik vind dat hij wat stil is blijven staan na zijn blessure. Als hij zijn oude peil weer haalt, komt hij daarbij. Ik heb nu Rúben Dias gekozen, stopper van Portugal en Manchester City. Hij is geweldig sterk in duels, één tegen één onklopbaar, en hij kan ook opbouwen", besluit de meesterscout.