Nieuws

Haller en Danjuma opgenomen in 'beste team' Champions League-campagne

Haller en Danjuma opgenomen in 'beste team' Champions League-campagne

29-05-2022 13:32

Sébastien Haller en Arnaut Danjuma zijn opgenomen in het beste elftal van het seizoen in de Champions League. Real Madrid-ster Karim Benzema kreeg de meeste stemmen en mag daarmee niet ontbreken in het 'Team of the Season'.

Real Madrid won zaterdagavond de Champions League door Liverpool met 0-1 te verslaan. Naast Benzema zijn ook Éder Militão en Thibaut Courtois opgenomen in het team. Eerstgenoemde behaalde met een puntentotaal van 102 de meeste punten in deze verkiezing. Van de verliezende finalist behoort enkel Mohamed Salah tot de elf spelers. Ajax spits Haller vormt het aanvalstrio met de Franse topscorer Benzema (vijftien doelpunten) en Bayern München-spits Robert Lewandowski (dertien doelpunten). 

Danjuma zorgt ervoor dat dit elftal een Nederlands tintje krijgt. De aanvaller van Villarreal CF bereikte met zijn ploeg de halve finale van het miljardenbal door Juventus en titelfavoriet Bayern over twee wedstrijden te verslaan. De meest opvallende naam in dit team is Atlético Madrid-verdediger Reinaldo. De ploeg van Diego Simeone moest in de kwartfinale het toernooi verlaten, nadat Manchester City over twee wedstrijden te sterk was. De 28-jarige verdediger van Mozambique maakte ondanks de vroege uitschakeling genoeg indruk om opgenomen te worden in het elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!