Nieuws

Been zag één Feyenoorder voldoende halen in finale: 'Roma is ook geen hoogvlieger'

Been zag één Feyenoorder voldoende halen in finale: 'Roma is ook geen hoogvlieger'

26-05-2022 08:26

Mario Been is van mening dat Feyenoord het heeft laten afweten in de Conference League-finale tegen AS Roma. De trainer en analist stelt dat Roma niet veel voorstelde op woensdagavond, maar dat de Rotterdammers het eigen spel niet speelden en de meeste spelers een onvoldoende scoorden. 

Been schijnt zijn licht op de verloren wedstrijd na afloop van het duel tegenover ESPN. "Het is gewoon zonde. Je verliest van een ploeg, met heel respect, dat geen hoogvlieger is. Op een gegeven moment was het alleen maar tijdrekken. Feyenoord heeft de eerste helft met te veel ontzag gespeeld. Sommige spelers hebben totaal niet hun niveau gehaald en uiteindelijk sta je met lege handen."

De eerste helft heeft Feyenoord opgebroken, denkt Been. "Met name de eerste helft speelde Feyenoord het spel niet, wat ze meestal in Europese wedstrijden wel laten zien." Been was niet onder de indruk van Roma-trainer Mourinho. "Een komediant. Die was zijn medaille aan het kussen alsof hij de Champions League gewonnen had. Maar goed, we moeten het respecteren, hij heeft de wedstrijd gewonnen met zijn team en Feyenoord staat met lege handen."

Bij Feyenoord haalde één speler zijn niveau, is Been van mening. "Ik vond Geertruida wel zijn niveau halen. Ik denk dat hij wel een voldoende heeft gespeeld. Voor de rest, met name de spelers die het moesten laten zien... Sinisterra was in de tweede helft wel gevaarlijk. Dan zie je dat hij een hoger niveau zou moeten kunnen aantikken. Voor de rest is het veel te weinig geweest." 

Been is nog altijd niet overtuigd van Cyriel Dessers, Feyenoord wil graag langer in zee met de Belg. "Hij heeft zijn momenten waarr hij gevaarlijk is, maar je ziet ook veel dingen waarvan je denkt: ik heb er nog mijn vraagtekens bij. Aan de andere kant heeft hij een geweldig Conference League-seizoen doorgemaakt. Als Feyenoord vier miljoen euro wil uitgeven en zijn salaris kan behappen, dan moet Feyenoord dat doen", sluit Been af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!