Breaking news

Voorselectie Oranje: Wijnaldum gepasseerd, opmerkelijke rentree van Janssen

Voorselectie Oranje: Wijnaldum gepasseerd, opmerkelijke rentree van Janssen

13-05-2022 13:02 Laatste update: 13:29
2

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn voorselectie voor de wedstrijden in het kader van de Nations League geen plaats ingeruimd voor Georgino Wijnaldum. Vincent Janssen, spits van het Mexicaanse Monterrey, is de meest opvallende naam. Hij maakt zodoende kans op zijn eerste interland in ruim vijf jaar tijd.

De zeventigjarige keuzeheer heeft geen plek in zijn selectie voor Paris Saint-Germain-bankzitter Wijnaldum. Sinds zijn transfer van Liverpool naar Frankrijk komt de voormalig vice-aanvoerder van Oranje amper meer in actie en daar betaalt hij nu de prijs voor. "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini's situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd", reageert Van Gaal op de site van de KNVB. "Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind."

Een andere opvallende naam in de selectie van Oranje is zonder meer die van Janssen. De spits speelde voor het laatst een interland in 2017 en kwam tot dusver tot 17 optredens en zes doelpunten namens het Nederlands elftal. Daarnaast maakt ook Rick Karsdorp van AS Roma kans op het spelen van zijn eerste interland in vijf jaar tijd: hij staat eveneens op de lijst namen.

Oranje staat over enkele weken tegenover achtereenvolgens België (3 juni), Wales (8 juni), Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni) in het kader van de nieuwe Nations League-campagne. 

De voorselectie van het Nederlands elftal
Keepers: Jasper Cillessen, Mark Flekken, Tim Krul
Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Hans Hateboer, Rick karsdorp, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia, Jordan Teze, Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Owen Wijndal
Middenvelders: Guus Til, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Frenkie de Jong, Jordy Clasie,
Aanvallers: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Memphis Depay, Cody Gakpo, Arnaut Danjuma, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Noa Lang, Wout Weghorst

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!