Nieuws

Oud-Feyenoorder claimt transfervrije status: 'Dalian betaalde me geen salaris'

Oud-Feyenoorder claimt transfervrije status: 'Dalian betaalde me geen salaris'

11-05-2022 15:05
1

Sam Larsson is naar eigen zeggen al enkele weken clubloos, omdat zijn werkgever Dalian Professional hem geen salaris betaalde. De voormalig aanvaller van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord zou zijn contract met de Chinese club na twee jaar hebben laten ontbinden.

Volgens lokale Chinese media staat Larsson echter 'gewoon' nog onder contract bij Dalian en heeft hij de club niets laten weten over een eventuele ontbinding van zijn contract. Inmiddels is de vleugelspeler neergestreken bij IFK Göteborg uit zijn vaderland Zweden. Bij de club waar hij op jonge leeftijd doorbrak, houdt hij inmiddels zijn conditie op peil.

"Er zijn voorwaarden in het contract opgenomen waarin staat dat de werkgever de werknemer moet betalen", zegt Larsson tegen Afton Bladet. "Als dat niet gebeurt, heb je na verloop van tijd als speler het recht om het contract op te zeggen en dat heb ik gedaan. Ik kreeg niet betaald", vervolgt hij tegen het Zweedse blad.

Larsson bevestigt dat Göteborg interesse heeft. "Ik ben continu in gesprek met de mensen binnen de club, want ik ken ze goed. Of ik een voorstel heb gekregen? Dat houd ik tussen mij en de verantwoordelijken. Ik denk nu na over mijn toekomst."

De 29-jarige aanvaller houdt alle opties open. "Ik ben nog jong, ik ben fit en wil een nieuwe kans krijgen om mezelf te laten zien. Dat kan ook in het buitenland zijn", besluit hij. In 158 optredens in de Eredivisie reikte hij tot 37 doelpunten en 42 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!