PSV lijkt titelkansen te vergooien, Dessers beloont wederopstanding Feyenoord

08-05-2022 18:42 Laatste update: 19:14

PSV heeft nagelaten tegen Feyenoord om vol te profiteren van het puntverlies van Ajax tegen AZ. De Eindhovenaren speelde een zeer sterke eerste helft tegen een vermoeid ogend Feyenoord, maar gaven het in de tweede helft helemaal weg. Het was Cyriel Dessers die de Rotterdammers via een strafschop in de laatste minuut officieus de derde plek bezorgde.

Nadat Serder Gözübüyük had gefloten voor de aftrap van het duel, begon er een levendige openingsfase waarin beide ploegen via Cyriel Dessers en Ritsu Doan gevaarlijk werden. Na kort aandringen van Feyenoord was het PSV dat de overhand nam, wat resulteerde in een vroege voorsprong. Joey Veerman wist met een lange bal van achteruit Cody Gakpo te vinden, die met zijn perfecte aanname eigenlijk al scoorde. Oog in oog met Ofir Marciano bleef de PSV-aanvoerder koeltjes: 0-1.

Een kwartier later was het opnieuw Gakpo die de Rotterdammers pijn deed. Nadat hij opnieuw via een lange bal werd bediend door Veerman, volgde een één-twee dwars door het hart van de Feyenoord-verdediging. Gakpo kwam opnieuw alleen voor Marciano en stiftte de bal nauwkeurig in de bovenhoek: 0-2.

Feyenoord oogde zeer vermoeid in de eerste helft, waardoor PSV er geregeld makkelijk doorheen kon voetballen. Feyenoord-trainer Arne Slot greep daarom direct in in de rust, door drie wissels door te voeren. Jens Toornsta, Bryan Linssen en Patrick Walemark kwamen in de Rotterdamse ploeg. De ingreep had effect, aangezien Feyenoord nieuwe energie leek te krijgen. Naarmate de tweede helft vorderde, stapelde de kansen zich via Dessers, Sinisterra en Linssen zich op. PSV-doeman Yvon Mvogo wist zich keer op keer te onderscheiden, tot de 85e minuut. Na een goed aangesneden voorzet van Sinisterra, was het Dessers die de spanning in de wedstrijd terugbracht: 1-2. De buit leek binnen voor PSV, maar in de laatste seconden ging de bal nog op de stip. Dessers maakte geen fout, en bracht de Eindhovenaren in mineur: 2-2.

PSV lijkt met dit gelijke spel de titelkansen te hebben vergooid. De vice koploper van de Eredivisie ziet koploper Ajax nog steeds een voorsprong van vier punten hebben, en met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn de kansen op een comeback erg klein.