Brighton en Veltman maken gehakt van United, top vijf officieel buiten bereik

07-05-2022 20:22 Laatste update: 20:24

Manchester United heeft zich zaterdagavond van zijn slechtste kant laten zien op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De thuisploeg waren op alle fronten de sterkere ploeg en lieten werkelijk niets over van The Reds. Het werd maar liefst 4-0 in Brighton.

Brighton kwam beter uit de startblokken en dat resulteerde snel in de openingstreffer. Moisés Caicedo zorgde voor zijn eerste treffer in de Premier League en dat deed op mooie wijze: de middenvelder uit Ecuador haalde hard uit vanuit de tweede lijn en liet David de Gea kansloos. Na de openingstreffer werd United niet wakker geschud en ging Brighton op dezelfde wijze verder. In de eerste helft werd er niet meer gescoord, maar dat was vooral omdat Brighton slecht met de kansen om ging. United werd in leven gehouden en speelde misschien wel de slechtste eerste helft van het seizoen, waarin niets werd gecreëerd.

In de tweede helft kon United de plannen van de rust meteen in de prullenbak gooien. Albion hield het overwicht en verdubbelde de score na een heerlijke knal van Marc Cucurella, die zichtbaar geëmotioneerd was na zijn treffer. Tien minuten later zorgde Pascal Groß na een mooie combinatie voor de 3-0. Een ontketend Brighton was niet te stoppen door een apathisch United en daardoor viel de 4-0 ook snel. Leandro Trossard tekende voor de vierde treffer.

Na de 4-0 leek United enigszins wakker geschud maar wisten de bezoekers vooral speldenprikjes uit te delen. Enkele grote kansen werden goed gekeerd door doelman Robert Sánchez, die een foutloze wedstrijd keepte en ook van grote waarde was bij de 2-0. United was niet bij machte om nog iets terug te doen en 4-0 was daarmee geen geflatteerde uitslag: Brighton was in zeer goede doen en daardoor blijven de drie punten in de kust van Zuid-Engeland.

Brighton staat door de overwinning op een keurige negende plaats. United kan de top vijf niet meer bereiken en Erik ten Hag kan zijn borst gaan natmaken om de ploeg weer draaiende te krijgen.