Ajax-talenten beleven pijnlijke middag tegen Borussia Dortmund in Youth League

19-10-2021 15:58

Ajax Onder 18 heeft een pijnlijke middag achter de rug tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund in de Youth League. In het toernooi voor Champions League-deelnemers bleek de Duitse opponent op De Toekomst een maatje te groot voor de Amsterdammers.

Na achttien minuten kwam Ajax O18 al op achterstand, uit een corner werkte Bradley Thomas Fink de 0-1 binnen. Zes minuten na de openingstreffer kwamen de Amsterdammers op gelijk hoogte. Het was Jayden Banel die van dichtbij doel trof, na een mooie dribbelactie van Prince Adu-Addae Aning.

Nog voor rust kwam Dortmund echter al weer op voorsprong. Albin Thaqi kopte raak uit een corner en opnieuw Fink zorgde even later voor de 1-3. Na de rust waren het opnieuw de Duitsers die via de counter gevaarlijk werden. Hier had de ploeg van trainer Dave Vos geen antwoord op en hij moest dan ook lijdzaam toezien hoe Lütke-Frei het vonnis voltrok en de 1-4 maakte.

Na 69 minuten viel ook de 1-5 voor Dortmund. Lütke-Frei had klaarblijkelijk de smaak te pakken gekregen en schoot raak uit een vrije trap. Bij Dortmund veranderde dinsdagmiddag bijna alles in goud, terwijl bij Ajax de aanvallen keer op keer stranden. In de slotfase van het duel kregen de Duitsers de kans om de score nog verder uit te bouwen, maar dat verzuimden ze.