Opinie

Afellay duidelijk over Ihattaren: 'Misstaat toch niet bij AZ of Feyenoord?'

Afellay duidelijk over Ihattaren: 'Misstaat toch niet bij AZ of Feyenoord?'

18-10-2021 08:57

Ibrahim Afellay vindt dat Mohamed Ihattaren in Nederland moest blijven. De negentienjarige spelmaker koos afgelopen zomer echter voor een transfer naar Italië, waar hij nu al onder vuur ligt.

Juventus pikte Ihattaren vlak voor het sluiten van de transferwindow op bij PSV, waar de linkspoot was verbannen uit het eerste elftal. De jeugdinternational werd direct verhuurd aan Sampdoria. Daar lijkt Ihattaren zich echter al onmogelijk te hebben gemaakt. "Jongens van die leeftijd moeten überhaupt niet naar het buitenland gaan", stelt oud-ploeggenoot Afellay bij Studio Voetbal. "De Eredivisie is de ideale competitie om jezelf te ontwikkelen."

Theo Janssen stelt vervolgens dat spelers als Ihattaren vanwege hun 'eer en trots' niet naar een kleinere club in Nederland willen gaan. Afellay snapt daar weinig van. "Uiteindelijk gaat het toch om de voetballer?", vraagt hij zich hardop af. "Je moet met de juiste mensen om je heen een weg uitstippelen. Op die manier kun je jezelf ontwikkelen. Deze jongen zou toch niet misstaan op de rechterkant van AZ of Feyenoord?"

Aan tafel bij Studio Voetbal liet Arno Vermeulen zich al uit over de situatie van Ihattaren. "Voor het topvoetbal heb je ook een topmentaliteit nodig. Ihattaren krijgt dat nog steeds niet voor elkaar. Hij gedraagt zich in Italië nu vooral als een puber, zo blijkt", zei hij onder meer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!