Inter houdt titelkansen in leven na zakelijke overwinning, De Vrij blesseert zich

09-04-2022 19:57 Laatste update: 20:01

Internazionale heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Serie A. De club van onder meer Stefan de Vrij en Denzel Dumfries ontving Hellas Verona en gooide de wedstrijd vroeg op slot. Het werd 2-0 in San Siro, maar De Vrij moest wel na één helft geblesseerd het veld verlaten.

De Vrij en Dumfries begonnen allebei in de basis. Inter begon de wedstrijd als nummer drie van Italië, maar wist dat het met een overwinning over concurrent Napoli kon heenklimmen en op één punt van koploper AC Milan kon komen. De thuisploeg was de bovenliggende partij in de eerste twintig minuten en maakte gretig gebruik van een opbouwfout van de bezoekers. Nicolò Barella schoot knap binnen in de 22ste minuut en zette I Nerrazurri op voorsprong.

De thuisploeg zette door naar de openingstreffer en verdubbelde nog vóór het half uur de score. Edin Dzeko tikte binnen vanuit een hoekschop nadat er goed werd verlengd. Inter had de zaken prima op orde in de eerste helft en ging met een voorsprong van 2-0 aan de thee.

In het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord, maar bleef De Vrij wel achter in de kleedkamer. De verdediger leek last te hebben van zijn dijbeen en kon niet verder. Dumfries kreeg in de slotfase nog een gele kaart.

Inter boekt daarmee een belangrijke overwinning in de titelstrijd met Napoli en AC Milan. De ploeg uit Milaan staat nu tweede en zal zondag kijken hoe het koploper AC Milan vergaat op bezoek bij Torino. Hellas Verona blijft op de negende plaats steken.