Emmen wint en kan volgende week promoveren, ook Volendam doet goede zaken

08-04-2022 22:11 Laatste update: 23:01

FC Emmen wist vrijdagavond overtuigend te winnen van Jong AZ en kan daardoor volgende week promoveren naar de Eredivisie. Ook FC Volendam deed goede zaken in de strijd om promotie.

FC Emmen - Jong AZ 3-0
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar volgende week kan Emmen na een jaar afwezigheid weer terugkeren naar de Eredivisie. Het elftal van trainer Dick Lukkien won in eigen huis met 3-0 van Jong AZ door goals van Miguel Araujo, Ole Romeny en Rui Mendes. Door de overwinning is het gat met de nummer drie, FC Eindhoven, vergroot tot 10 punten. Volgende week gaat Emmen op bezoek bij FC Dordrecht en kan directe promotie worden veiliggesteld.

FC Volendam - De Graafschap 3-1
Ook Volendam deed goede zaken. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie wist na zes wedstrijden weer eens te winnen. Door een snelle goal van Robert Mühren  kwam het elftal van Wim Jonk op voorsprong in eigen huis. De Volendammers konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Tien minuten later zorgde Mees Kaandorp namens De Graafschap voor de gelijkmaker. Na rust was het oud-Superboer Daryl van Mieghem die Volendam weer op voorsprong bracht. Koen Blommestijn bepaalde diep in blessuretijd de eindstand op 3-1.