Ten Hag kiest Ajax-elf: geen Latino's, wel basisplek voor Schuurs en Kudus

Ten Hag kiest Ajax-elf: geen Latino's, wel basisplek voor Schuurs en Kudus

16 oktober - 17:39
Eredivisie 0 Reacties

De opstelling van Ajax voor de uitwedstrijd bij sc Heerenveen is bekend. Trainer Erik ten Hag kiest voor Perr Schuurs en Mohammed Kudus als vervangers van de afwezige Zuid-Amerikaanse internationals.

Lisandro Martínez zit als enige van de ‘latino’s’ nog wel op de reservebank bij Ajax, maar Antony, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico ontbreken in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Dat betekent dat Ten Hag heeft moeten puzzelen en uiteindelijk is daar een formatie uitgerold waarin basisplaatsen zijn ingeruimd voor Schuurs en Kudus.

De Limburger vormt samen met Jurriën Timber het hart van de verdediging, terwijl Kudus centraal op het middenveld komt te spelen. Hij doet dat samen met Ryan Gravenberch en Davy Klaassen, die dus weer op ‘zijn’ tien-positie komt te spelen. Steven Berghuis verhuist naar de rechterkant en moet daar zien te brengen wat Antony normaal laat zien.

Heerenveen gokt voornamelijk op de snelheid van de voorwaartsen. Trainer Johnny Jansen heeft Anthony Musaba als rechtsbuiten opgesteld en die moet dan zo vaak mogelijk in duel komen met Daley Blind. Achterin staat Nick Bakker naast Sven van Beek in het centrum van de verdediging.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie