Nieuws

'PSV hoopt op definitief vertrek van Baumgartl: koopoptie van miljoenen'

'PSV hoopt op definitief vertrek van Baumgartl: koopoptie van miljoenen'

27-03-2022 11:54

PSV hoopt Timo Baumgartl te verkopen aan Union Berlin, meldt het Eindhovens Dagblad. De verdediger wordt gehuurd door de Duitsers, maar kan aan het einde van dit seizoen definitief worden overgenomen.

In de huurdeal heeft Union een optie tot koop bedongen. Mochten ze met hem door willen, moeten de Duitsers 3,5 miljoen euro overmaken naar PSV. De Eindhovenaren betaalden in 2019 tien miljoen euro voor de verdediger. Baumgartl kwam destijds over van het Duitse VfB Stuttgart.

Baumgartl wist bij PSV geen sterke indruk te maken, maar kan dit seizoen rekenen op een basisplek in Duitsland. Hierdoor is het reëel dat Union met hem door wil en dus de optie inlicht. Bij PSV lijkt de rol van de verdediger uitgespeeld te zijn, dus wordt er gehoopt dat de Berlijnse club het bedrag op tafel legt. Baumgartl beschikt in Eindhoven nog over een contract tot medio 2024.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!