Ajax ontdoet zich pas laat van Feyenoord en wint spannende Klassieker

20-03-2022 15:56 Laatste update: 17:08

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers wonnen thuis in de Johan Cruijff Arena de Klassieker tegen Feyenoord met 3-2.

Feyenoord startte goed aan het duel in Amsterdam. Ajax kon lastig opbouwen door het hoge druk zetten van de Rotterdammers. Dit resulteerde al vroeg in de 0-1 voor Feyenoord. Guus Til ging in de achtste minuut alleen op André Onana af. De keeper kon redding brengen, maar de rebound werd door Luis Sinisterra binnen worden gekopt.

Daarna kwam Ajax iets meer in de wedstrijd. In de vijftiende minuut schoot Steven Berghuis op de vuisten van Ofir Marciano. Even later was het wel raak voor de Amsterdammers. Sébastien Haller stond in de 24ste minuut op de goede plek na een pegel van Ryan Gravenberch en kon vrij raakschieten.

Lang kon Ajax niet van de voorsprong genieten. Vier minuten later kwam Feyenoord wederom op voorsprong door een fout van Berghuis. De oud-Feyenoorder verloor de bal aan Fredrik Aursnes, die de bal aan Cyriel Dessers gaf. Via een schermutseling kwam de bal bij Til, die de 1-2 binnenschoot. De Rotterdammers sloten zo de eerste helft, waarin ze véél beter waren dan Ajax, met een voorsprong af.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Ajax zocht naar de gelijkmaker en kreeg hier een aantal grote kansen voor. Het Feyenoord van de eerste helft verdween steeds meer naar de achtergrond en Ajax werd steed gevaarlijker. In de 60ste minuut kopte Jurriën Timber op de lat na een voorzet van Daley Blind. Vervolgens kreeg Brian Brobbey een levensgrote kopkans in de 73ste minuut uit een voorzet op maat van aanvoerder Dušan Tadić.

In de 78ste minuut kregen de Amsterdammers loon naar werken. Na een overtreding van Malacia viel een vrije trap vanaf rechts van Tadić binnen in de verre kruising. Ajax wilde meer en in de 86ste minuut was het wéér raak. De ingevallen Nicolás Tagliafico gaf voor en Antony kon de 3-2 binnenschieten. De Braziliaan, die in de slotfase nog zijn tweede gele kaart kreeg voor opzichtig toneelspel, bepaalde daarmee de eindstand.