Interview

'Ik was toen even boos op Ajax, maar er bleek ook uit dat ze me nodig hadden'

'Ik was toen even boos op Ajax, maar er bleek ook uit dat ze me nodig hadden'

14-10-2021 18:28

Edson Álvarez was in de winterstop van het seizoen 2019/2020 kwaad op Ajax. De Mexicaan diende een transferverzoek in bij de clubleiding, maar kreeg nul op rekest.

De verdediger annex middenvelder speelde niet zijn beste spel, werd bekritiseerd door analisten en moest zijn vrouw en dochtertje missen. Het waren voor Álvarez redenen om een vertrek aan te vragen, maar daar wilde Ajax niet aan meewerken. “Ik ben toen wel even boos geweest”, zegt hij tegen Ajax Life. “Toch had ik het besluit te respecteren en ergens gaf de beslissing me een goed gevoel. Er sprak vertrouwen uit. Ajax had me nodig.”

Die moeilijke tijden liggen ver achter de Mexicaan. Hij is nu een onmisbare schakel in het geheel van trainer Erik ten Hag. “Toch voel ik me nog altijd geen basisspeler. Daarvoor heb ik teveel op de bank gezeten. Het geeft ook niet. Ik wil het gevoel hebben dat ik moet jagen op een basisplek, zo blijf ik scherp en alert. In onze selectie is dat nodig. We beschikken over veel goede spelers. Als je één moment niet oplet, ben je je basisplek kwijt.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!