Nieuws

Daramy onder de indruk van directe concurrent: 'Hij is een machine, werkt keihard'

Daramy onder de indruk van directe concurrent: 'Hij is een machine, werkt keihard'

01-03-2022 22:27 Laatste update: 22:42

Mohamed Daramy kwam in de zomer van 2021 over van FC Kopenhagen, maar kan tot nu niet op veel speeltijd rekenen in het eerste elftal van Ajax. De Deense vleugenaanvaller speelt op dezelfde positie als Dusan Tadic en weet dat het lastig zal zijn om tot basisspeler uit te groeien. 

Ondanks de geringe speeltijd in Ajax 1 is Daramy blij met zijn overstap naar de hoofdstad. "Ik kende Victor Jensen en Mohammed Kudus al. Zij hebben mij goed ontvangen hier. Daarna heb ik veel vrienden gekregen: Danilo, Andre Onana, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Dat is leuk", vertelt Daramy op de clubsite van Ajax. 

Momenteel komt Daramy vooral uit voor het jeugdelftal van Ajax. Jong Ajax staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie en is een goed podium voor de talentvolle aanvaller om zich verder te ontwikkelen. "Het is moeilijk om van het eerste naar het tweede te gaan. Maar ik wil minuten maken, dus dan is het goed om te spelen voor Jong Ajax", stelt de aanvaller. 

Tadic kan op veel lof rekenen van de zomeraankoop van de Amsterdammers. "Hij is een machine en werkt keihard. We vechten voor dezelfde positie, maar hij is een ontzettend goede kerel. Hij zorgt voor me en probeert mij overal bij te betrekken", stelt de Deen. "Verder ben ik heel geduldig. Soms ben ik wel teleurgesteld, maar dat helpt niet, want het verandert niks. Ik moet geduldig zijn en wachten tot het moment dat de coach mij nodig heeft", concludeert Daramy. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!