Locadia helpt Bochum aan verrassende overwinning op Bayern

12-02-2022 17:33

VfL Bochum heeft zaterdagmiddag weten te stunten tegen koploper Bayern München in de Bundesliga. Onder meer door een treffer van Jörgen Locadia liep de thuisploeg in de eerste helft weg en werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven: 4-2.

In aanloop naar het duel met Bayern had Bochum waarschijnlijk voor een gelijkspel getekend tegen Der Rekordmeister. Voor de uitploeg leek er geen vuiltje aan de lucht toen Robert Lewandowski na negen minuten al de score opende. Na een kwartier wist Christopher Antwi-Adjej echter al voor de gelijkmaker te zorgen. Vijf minuten voor rust zorgde Jörgen Locadia voor de 2-1 en stond de thuisploeg verrassend op voorsprong. De voormalig PSV'er zag hoe Christian Gamboa en Gerrit Holtmann de voorsprong zelfs naar 4-1 uitbreidde voordat het rustsignaal klonk.

In de tweede helft deed Bayern er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar was het niet bij machte om de wedstrijd om te draaien. Lewandowski scoorde een kwartier voor tijd nog zijn tweede goal van de middag, maar het mocht niet baten. Voor het moyenne van de Pool was het wel een goede middag: inmiddels staat Lewandowski op 26 treffers in de Bundesliga.

Door het onverwachte verlies van Der Rekordmeister kan het wellicht nog spannend worden in de Bundesliga. Nummer twee Borussia Dortmund staat negen punten achter op de club uit Beieren, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Bochum staat door de overwinning elfde in de competitie, maar ziet ook dat Hoffenheim, Mainz 05 en Eintracht Frankfurt allemaal slechts drie punten voorsprong genieten.