Nieuws

Mauro en Obispo mogen niet meedoen: 'Het is te gek voor woorden'

Mauro en Obispo mogen niet meedoen: 'Het is te gek voor woorden'

10-11-2023 14:00

Peter Bosz is boos op verschillende Keuken Kampioen Divisie-clubs. Twee spelers die op de weg terug zijn van een blessure mogen door het tegenhouden van die clubs niet mee doen in de competitie. Dat levert frustratie op.

"Het is te gek voor woorden. KKD-clubs houden dat tegen", zei Bosz. Armando Obispo en Mauro Junior zijn nu aangewezen op het spelen van oefenduels, maar door het drukke programma van de Eindhovenaren is daar amper tijd voor. De regeling die de KNVB heeft ingesteld stelt: 'veldspelers moeten 23 jaar of jonger zijn, dit is 25 jaar of jonger voor keepers'.

Beide spelers van PSV zijn boven de 23 en daarom mogen zij niet spelen op het tweede niveau van Nederland. Dit kan alleen veranderd worden als KKD-clubs daarmee instemmen. Dat doen zij op dit moment nog niet. 

PSV neemt het aankomend weekend in de Eredivisie op tegen PEC Zwolle. Op zondag zullen zij het bal openen met een thuiswedstrijd om 12.15 uur. De Eindhovenaren leden nog geen puntverlies en verloren voor het laatst thuis van PEC Zwolle in 2013.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!