Nieuws

Ajax Vrouwen kennen tegenstanders: mooie affiches in Women's Champions League

Ajax Vrouwen kennen tegenstanders: mooie affiches in Women's Champions League

20-10-2023 15:04

Het vrouwenelftal van Ajax heeft op vrijdag te horen gekregen tegen welke teams zij het zullen gaan opnemen in de groepsfase van de Champions League. Uit de kokers in het Zwitserse Nyon kwamen AS Roma, Paris Saint-Germain en Bayern München.

De Ajax vrouwen staan voor een uitdagende reis in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Tijdens de loting is Ajax ingedeeld in groep C, waar ze het zullen opnemen tegen de Italianen, Fransen en Duitsers.

Zodoende treffen ze vele verschillende Nederlandse internationals. Lieke Martens en Jackie Groenen spelen bijvoorbeeld voor PSG, terwijl Jill Baijings actief is bij Bayern, de huidige kampioen van Duitsland.

De allereerste wedstrijden in de poulefase worden afgewerkt op dinsdag 14 en woensdag 15 november, terwijl de laatste gepland staan voor eind januari. Het precieze speelschema zal op een later moment bekendgemaakt worden. De finale wordt gespeeld op 25 mei in Estadio San Mamés in Bilbao, Spanje.

De Amsterdammers verzekerden zich van een plek in het hoofdtoernooi door hun thuiswedstrijd tegen FC Zürich met 2-0 te winnen. Eerder wonnen ze in Zwitserland al met 0-6. Direct na de plaatsing voor de Champions League maakten de Amsterdammers bekend dat de drie thuiswedstrijden in de groepsfase zullen worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.

Ajax is de eerste Nederlandse ploeg die zich sinds de nieuwe opzet van het hoofdtoernooi in 2021 weet te plaatsen voor het miljoenenbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!