Transfernieuws

'Sparta moet verder zoeken: Rutten geeft voorkeur aan buitenlands avontuur'

'Sparta moet verder zoeken: Rutten geeft voorkeur aan buitenlands avontuur'

28-06-2023 09:54 Laatste update: 10:10

Fred Rutten wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, melden Voetbal International en De Telegraaf. De oefenmeester heeft bedankt, omdat hij de voorkeur aan een buitenlands avontuur geeft.

Na zijn vertrek bij PSV gaf Rutten aan dat hij graag zelfstandig hoofdtrainer wilde zijn. Dinsdagavond kwam naar buiten dat de zestigjarige oefenmeester uit Wijchen dicht bij een akkoord was met Sparta Rotterdam, maar hij ziet toch af van een avontuur op Het Kasteel. 'Rutten is gepolst door de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen, maar heeft laten weten dat hij inzet op iets moois in het buitenland', schrijft VI.

Rutten stond tot dusver aan het roer bij FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al-Shabab, Maccabi Haifa en Anderlecht. Afgelopen seizoen was de ervaren oefenmeester assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij bij PSV. Volgens diverse geluiden liep deze samenwerking met momenten erg stroef.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!