Nieuws

Feyenoord kan megabedrag vragen voor Slot: dit zijn de vijf duurste trainers ooit

Feyenoord kan megabedrag vragen voor Slot: dit zijn de vijf duurste trainers ooit

22 mei - 15:40 Laatste update: 15:40

De kans dat Arne Slot bij Feyenoord vertrekt wordt met de dag meer reëel. De oefenmeester staat in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, die zich volgens de Engelse media woensdag in Rotterdam gaan melden. Er moet veel gebeuren om Slot uit De Kuip te krijgen, waaronder een flinke financiële compensatie. Wie zijn eigenlijk de trainers met de hoogste afkoopsom in de geschiedenis van het clubvoetbal? VoetbalNieuws neemt je mee.

De situatie van Slot

De situatie van Slot is bekend, maar hier toch nog een korte schets. De oefenmeester verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Feyenoord, waardoor hij tot de zomer van 2025 vast ligt. Daarin is een clausule opgenomen die het mogelijk maakt voor clubs om hem voor een gelimiteerde transfersom aan te trekken, maar die treedt pas in werking in de zomer van 2024. Dat betekent dat Slot nu nog een tweejarig contract heeft in De Kuip, waardoor de Rotterdammers voor hem kunnen vragen wat ze willen.

Verwachte transfersom

Dat Feyenoord hoog in de boom gaat zitten wanneer Tottenham Hotspur zich officieel meldt, is duidelijk. Er gaan verhalen over bedragen van miljoenen euro’s in de rondte. Zo meldde het Algemeen Dagblad maandag dat het niet uitgesloten is dat de Stadionclub tussen de tien en vijftien miljoen euro gaat vragen, als het al mee wil werken aan een vertrek van Slot.

De vijf duurste trainers ooit

In de geschiedenis van het clubvoetbal is het slechts vijf keer voorgekomen dat een trainer een overstap maakte voor een bedrag van meer dan tien miljoen euro. De gevallen op een rijtje:

5. Ruben Amorim: 10 miljoen euro, van SC Braga naar Sporting Portugal
4. Brendan Rodgers: 10.5 miljoen euro, van Celtic naar Leicester City
3. André Villas-Boas: 15 miljoen euro, van FC Porto naar Chelsea
2. Graham Potter: 17 miljoen euro, van Brighton & Hove Albion naar Chelsea
1. Julian Nagelsmann: 25 miljoen euro, van RB Leipzig naar Bayern München


Julian Nagelsmann: de duurste trainer ooit die onlangs werd ontslagen bij Bayern München

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll