Nieuws

'AZ wil problemen voorkomen en verzoekt netten in uitvak van Johan Cruijff Arena'

'AZ wil problemen voorkomen en verzoekt netten in uitvak van Johan Cruijff Arena'

06-05-2023 20:13 Laatste update: 20:14

AZ heeft het verzoek neergelegd om netten te plaatsen in de uitvakken voor het duel met Ajax. De Alkmaarders willen op die manier voorkomen dat AZ-fans voorwerpen op het veld gooien. 

Volgens AjaxLife hangen de netten er al sinds vroeg in de avond. Naast de netten is ook de grasmet vernieuwd bij de Amsterdammers vanwege twee concerten van Metallica eerder in de week. De ploeg speelt sinds vrijdag op de nieuwe mat.

De KNVB scherpte na het bekerduel tussen Ajax en Feyenoord de regels aan, waardoor de laatste weken meerdere wedstrijden (tijdelijk) werden stilgelegd. Zodra een fan een voorwerp richting een speler gooit, gaan de ploegen tijdelijk naar binnen. Wordt een speler geraakt, dan is het meteen einde verhaal. Ajax moet van AZ winnen om de achtervolging op PSV in te zetten in de strijd om plek twee. AZ kan met een zege juist over Ajax heen en plek drie pakken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!