Opinie

'Ze naaien mekaar allemaal op en Mourinho natuurlijk bovenop die apenrots'

'Ze naaien mekaar allemaal op en Mourinho natuurlijk bovenop die apenrots'

22-04-2023 10:20

Feyenoord werd donderdagavond in de Europa League uitgeschakeld door AS Roma, maar wat na afloop vooral beef hangen was toch het karakteristieke en voor sommigen veelal irritante gedrag van Roma-coach José Mourinho. Emile Schelvis, Serie A-kenner van Ziggo Sport, vertelt in de podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur dat de Portugees werkelijk alles uit de kast haalt om op sommige momenten even zelf het verschil te kunnen maken.

"Bij Mourinho krijg je wel waar voor je geld", aldus Schelvis in gesprek met hoofdredacteur Dennie van Laar. Het was een verhitte wedstrijd in het Stadio Olimpico, waar af en toe ook de staf zich nadrukkelijk mee bemoeide. Assistent-trainer Salvatore Foti kreeg zelfs een rode prent gepresenteerd nadat hij Santiago Giménez fysiek had belaagd. "Wist je dat dat de twaalfde uitsluiting van een lid van de bank van Roma was dit seizoen? Om maar even aan te geven wat een idioterie daar af en toe heerst. Ze naaien mekaar allemaal op en Mourinho natuurlijk bovenop die apenrots. Dus ja, het is natuurlijk wel extreem als ook de assistent inmiddels al drie keer is weggestuurd. Maar ook de fysiotherapeut, de keeperstrainer, de fysiek trainer en de teamarts wel eens. Waar gaat dat nog over joh? Niet normaal."

Zeker is in ieder geval dat AS Roma de wedstrijd won en door bekert in Europa. Is het dan toch een manier van Mourinho om zijn team te motiveren? "Het maakt hem niet uit. Hij zoekt overal de confrontatie als dat moet. Of dat nou met het publiek is, de scheidsrechter, de tegenstander of met zijn eigen spelers. Het resultaat is heilig", zegt Schelvis, die de conflicten met Rick Karsdorp en Nicolo Zaniolo nogmaals aanhaalt.

Na afloop kreeg Mourinho het in de catacomben zelfs nog even aan de stok met Arne Slot. De oefenmeester schreeuwde naar Slot dat hij meer naar Roma moest kijken en niet naar Manchester City en Napoli, waar de Feyenoord-coach zoals bekend verwondering voor heeft. "Hij (Mourinho, red.) doet dat in een setting waarin hij zelf het verschil kan maken en even groter is dan de club die hij vertegenwoordigt", aldus Schelvis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!