Twijfels bij mogelijke Bergwijn-transfer: 'Weet niet of Ajax echt iets opschiet'

Twijfels bij mogelijke Bergwijn-transfer: 'Weet niet of Ajax echt iets opschiet'

12 januari - 09:41
Eredivisie 0 Reacties

Kenneth Perez vraagt zich af waarom Ajax op Steven Bergwijn jaagt. De ESPN-analist denkt niet dat de vleugelspeler van Tottenham Hotspur veel kan toevoegen aan het huidige elftal van Erik ten Hag.

"Ik vind het niet zo'n heel goede speler", zegt Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik weet niet of Ajax er echt iets mee opschiet. De posities waar hij kan spelen zijn ook min of meer al bezet. Wat zit er voor hem in om die stap te maken? Als je als speler een bijrol hebt gehad bij Tottenham, wat gezien zijn kwaliteiten wel begrijpelijk is, dan wil je bij je volgende club toch een grotere rol proberen te vertolken? Misschien is het voor later, want Antony wordt misschien wel verkocht, maar Bergwijn is wel een heel andere speler."

Tottenham Hotspur heeft een eerste bod van achttien miljoen euro afgewezen. Bij Voetbalpraat ontstaat de discussie of Ajax 25 tot 30 miljoen euro moet betalen voor de Oranje-international. Perez zou 'niet eens de helft' over hebben voor Bergwijn. "Maar ik ben niet degene die daarover gaat bij Ajax. Ik zie hem niet als een speler die je heel veel verder brengt. Gelukkig voor Bergwijn denken ze daar bij Ajax anders over."

Ajax-clubwatcher Freek Jansen weet dat 'het spel gaande is' tussen de Amsterdammers en Spurs. Het feit dat David Neres op weg naar Shakhtar Donetsk is, is 'een teken aan de wand' dat Ajax de komende weken vol inzet op de komst van Bergwijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie