Nieuws

Groningen en Cambuur hopen op wonder: het resterende schema van de hekkensluiters

Groningen en Cambuur hopen op wonder: het resterende schema van de hekkensluiters

09-04-2023 15:25 Laatste update: 15:56

Vorig seizoen bleef het onderin de Eredivisie tot de laatste speelronde spannend. Dit seizoen lijkt dat echter (nog) niet aan de orde: FC Groningen en SC Cambuur staan stijf onderaan in de Eredivisie en moeten een enorme hoeveelheid punten halen om degradatie te ontlopen. VoetbalNieuws schetst de situatie van beide clubs en de bijbehorende speelschema's.

SC Cambuur

Plek: 18de (laatste)
Punten: 16
Achterstand op nummer vijftien: acht punten

Cambuur wist vorig seizoen nog knap negende te worden in de Eredivisie, maar dit seizoen is het weer crisis in Leeuwarden. In de afgelopen zes wedstrijden werden slechts drie punten gepakt en blijft de achterstand op nummer vijftien FC Emmen, dat voorlopig veilig is, groot. Het resterende speelschema is eveneens niet gunstig voor Cambuur: onder meer FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Feyenoord nemen het nog op tegen de hekkensluiter.

16 april: Feyenoord (thuis)
21 april: FC Volendam (uit)
6 mei: FC Utrecht (thuis)
14 mei: Vitesse (uit)
21 mei: Sparta Rotterdam (uit)
28 mei: RKC Waalwijk (thuis)

Cambuur heeft een pittig schema voor de boeg en moet in de laatste zes wedstrijden minstens acht punten bij elkaar spelen, met de kanttekening dat Excelsior elke wedstrijd moet verliezen. Het doelsaldo van nummer zestien Excelsior is wel slechter dan dat van Cambuur. Een schier onmogelijke klus voor de Leeuwarders.

FC Groningen

Plek: 17de plek (voorlaatste)
Punten: 17
Achterstand op nummer vijftien: zeven punten

FC Groningen werd vorig seizoen twaalfde en is al enige tijd niet meer de subtopper van weleer in de Eredivisie. Dit seizoen mag echter van een blamage worden gesproken: de club pakte pas zeventien punten en leed ook vrijdag tegen FC Utrecht de volgende thuisnederlaag. Groningen staat bijna voor dezelfde taak als Cambuur, maar heeft nog een wedstrijd minder om dat doel te bereiken: zes do or die-wedstrijden voor de Groningers. Het schema:

15 april: RKC Waalwijk (uit)
22 april: NEC Nijmegen (thuis)
7 mei: Go Ahead Eagles (uit)
14 mei: Ajax (thuis)
21 mei: Vitesse (uit)
28 mei: Sparta Rotterdam (thuis)

Net als Cambuur heeft Groningen voldoende zware wedstrijden voor de boeg. Onder meer de thuisduels met Ajax en Sparta Rotterdam staan te wachten. Voor Groningen is de taak luid en duidelijk: minstens acht punten halen in de laatste zes wedstrijden en dan nog hopen dat Excelsior geen enkel punt pakt in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!