Nieuws

'Exorbitante salariseis van Dembélé zorgt voor 'sprakeloze' Xavi

'Exorbitante salariseis van Dembélé zorgt voor 'sprakeloze' Xavi

08-01-2022 12:40 Laatste update: 16:07

Sky Sports meldt dat trainer Xavi Hernández van FC Barcelona ernstig geschrokken is na het horen van de salariseisen van Ousmane Dembélé. De Fransman beschikt over een verbintenis die in de zomer van 2022 afloopt, waardoor de Blaugranas pogen het contract te verlengen. De oefenmeester zou 'sprakeloos' zijn over het exorbitante honorarium dat de dribbelaar verlangt.  

Dembélé wil het astronomische bedrag van 43 miljoen euro op jaarbasis toucheren om zijn verblijf bij FC Barcelona te verlengen. Daarnaast wil de vleugelspeler een bedrag van zeven miljoen euro aan bonussen per jaar opstrijken. Barça kan (en wil) niet aan zijn eisen voldoen, waardoor een transfervrij vertrek dreigt. In 2017 telde de Catalaanse club maar liefst 140 miljoen euro neer om de aanvaller los te weken bij Borussia Dortmund.  

Het steenrijke Newcastle United waagde eerder al een poging - zonder succes - om de buitenspeler naar het St. James' Park te verleiden. Dembélé ziet een overstap naar Engeland niet zitten. Overeenstemming met FC Barcelona over een nieuwe verbintenis is ver weg, waardoor alles er op wijst dat hij zijn transfervrije status gaat verzilveren. Het staat de vleugelaanvaller sinds januari vrij om een voorcontract bij een nieuwe werkgever te ondertekenen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!