Nieuws

Schmidt onder vergrootglas: 'Die reactie in het stadion heeft hem veranderd'

Schmidt onder vergrootglas: 'Die reactie in het stadion heeft hem veranderd'

08-01-2022 10:19

Marciano Vink ziets sinds de veelbesproken wissel van Cody Gakpo tegen Feyenoord een andere Roger Schmidt. De PSV-fans in het Philips Stadion lieten hun ongenoegen merken toen de Duitse oefenmeester zijn steunpilaar bij een 0-1 achterstand wisselde.

"Ik zie een Roger Schmidt vóór en ná de wissel van Cody Gakpo tegen Feyenoord. Het PSV-publiek floot hem uit omdat hij zijn beste speler al na een uur eruit haalde", stelt Vink in gesprek met Voetbal International. Feyenoord liep in het restant van het duel uit naar een 0-4 overwinning, waardoor Schmidt zijn keuze moeilijk kon verantwoorden. "Gakpo zou in het rood hebben gelopen, maar zei zelf dat hij niet moe was. Die reactie in het stadion heeft Schmidt veranderd, ben ik van overtuigd", aldus de ESPN-analist.

"Hij heeft ingezien: wisselen om het wisselen is niet altijd bevorderlijk. Gakpo heeft hij daarna, mits fit, altijd laten staan", vervolgt hij. "De spelers van PSV hebben meer vertrouwen gekregen, ik denk niet dat ze snel nog eens door de ondergrens zullen zakken."

Hoewel PSV de ranglijst in de Eredivisie aanvoert, verwacht Vink dat Ajax de landstitel grijpt. "Vanaf wedstrijd 28 zal de druk toenemen. Begin je elke keer met het besef dat je het kampioenschap kunt verspelen. Daarom denk ik dat Ajax toch weer de titel pakt. Zij hebben meer ervaring in die situatie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!