Nieuws

'Zidane is overtuigd van Paris Saint-Germain en neemt stokje van Pochettino over'

'Zidane is overtuigd van Paris Saint-Germain en neemt stokje van Pochettino over'

07-01-2022 09:23

Zinédine Zidane wordt na dit seizoen de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De Fransman is overtuigd van de plannen van de Parijzenaren en volgt per ingang van het nieuwe seizoen Mauricio Pochettino op in het Parc des Princes.

Zo weet Daniel Riolo van RMC Sport. Het doorgaans betrouwbare medium meldt dat Pochettino dit seizoen mag afmaken bij PSG, maar dat hij daarna moet plaatsmaken voor Zidane. Het is niet de eerste keer dat RMC een scoop heeft: afgelopen zomer berichtte de krant als eerste over de komst van Lionel Messi naar Parijs.

Een vertrek van Pochettino lag al langer op de loer. Hoewel Paris Saint-Germain koploper is van Ligue 1, heerst er achter de schermen onrust. Sinds Messi in de Franse hoofdstad speelt zijn Neymar en Kylian Mbappé niet meer de absolute vedettes. Zij kunnen zich naar verluidt moeilijk schikken in hun nieuwe rol, waardoor er een Franstalig en een Spaanstalig kamp binnen de selectie is ontstaan. 

RMC denkt dat Zidane de rust kan doen wederkeren. Het zou zelfs niet uitgesloten zijn dat Mbappé openstaat voor een langer verblijf bij PSG, als de voormalig succescoach van Real Madrid wordt aangesteld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!