Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman brengt Weghorst, debuut voor Wieffer lonkt

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman brengt Weghorst, debuut voor Wieffer lonkt

27-03-2023 08:30

Oranje heeft maandagavond een duidelijke taak tegen Gibraltar en gaat daar Wout Weghorst voor gebruiken, voorspelt De Telegraaf. Bondscoach Ronald Koeman lijkt zijn opstelling op enkele plekken om te gooien na de teleurstellende partij tegen Frankrijk. 

De krant schrijft dat Weghorst, die een sterke periode doormaakt bij Manchester United, kan gaan starten bij Oranje. Dit liet Koeman op het persmoment al doorschemeren door te spreken over een 'goede bezetting voor de goal'. Indien Weghorst de positie van spits gaat bekleden, schuif Memphis Depay door naar de linkerkant. Cody Gakpo lijkt nog niet voldoende hersteld om vanaf de aftrap mee te doen. Donyell Malen maakte een goede indruk als invaller tegen Frankrijk en kan zomaar starten.

Matthijs de Ligt lijkt ook te gaan starten en neemt dan de plek van Jurriën Timber in. Lutsharel Geertruida liep in de slotfase tegen de Fransen een nare blessure op en wordt vervangen door Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk nog geschorst was. Een eventuele basisplaats voor Mats Wieffer is ook mogelijk, Kenneth Taylor wordt hoogstwaarschijnlijk geslachtofferd voor een andere middenvelder.

De vermoedelijke opstelling: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Simons; Malen, Weghorst, Depay

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!