Nieuws

Schmidt op zijn plek: 'Benfica een topclub zonder kapitaalinjectie van buitenaf'

Schmidt op zijn plek: 'Benfica een topclub zonder kapitaalinjectie van buitenaf'

25-03-2023 16:06

Roger Schmidt is als voetballiefhebber fan van Benfica, de club waar hij trainer is. De Duitser vindt het knap dat de Portugese topclub zich staande houdt zonder grote kapitaalinjecties van rijke buitenstaanders.

Schmidt spreekt in een uitgebreid interview met Der Spiegel over As Águias en stelt fan te zijn van de filosofie van de club. ""Voor mij, als voetballiefhebber, kunnen we praten over grote clubs. Benfica is er één van. Het is op het niveau van Real Madrid en Barcelona. Benfica is de hoogste exponent van voetbal. Historisch gezien, en qua omvang", meent de Duitse toptrainer.

De club is ondanks de grote successen van het volk gebleven, meent de oud-trainer van PSV. "Het is heel bijzonder. Niemand kocht deze club voor 4 miljard euro en stopte hier ineens geld in. Het is een club waar mensen maandelijks sparen om naar het stadion te kunnen. Het is een club die spelers moet verkopen om rond te komen. Het is een club met twintig verschillende sporten die iedereen vol passie volgt", besluit Schmidt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!