Nieuws

'Reijnders is in potentie een van de mooiste spelers om naar te kijken'

'Reijnders is in potentie een van de mooiste spelers om naar te kijken'

15-03-2023 07:54

Marciano Vink is erg gecharmeerd van Tijjani Reijnders. De AZ-middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van Ajax en de ESPN-analist ziet wel een mooie match. 

"Hij is van alle interessante spelers de meest interessante. Wat hij de afgelopen twee jaar heeft gedaan bij AZ... De ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt...", vertelt Vink bij Voetbalpraat op ESPN. "Hij is overal op het veld."

De voormalig Ajacied ziet in Reijnders niet een directe opvolger voor Edson Álvarez, die deze zomer hoogstwaarschijnlijk zal vertrekken uit Amsterdam. "Hij heeft een beetje Álvarez en een beetje Berghuis, met een functionele techniek en een goed schot. Dat soort types zijn zeer gewild. Hij is in potentie een van de mooiste spelers om naar te kijken voor grote clubs in Nederland."

Collega-analist Kees Luijckx is van mening dat Ramiz Zerrouki een betere aankoop voor Ajax zou zijn dan Reijnders. "Zerrouki is een heel gerichte aankoop. Reijnders is een fantastische speler, wel wisselvallig, maar echt een allround-speler. Ik denk dat hij niet specifiek genoeg is voor een van de posities op het middenveld bij Ajax."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!