Cambuur moet meerdere erkennen in PSV in aantrekkelijk, maar slordig duel

12-03-2023 18:41
1

PSV heeft zondag geen fout gemaakt in het thuisduel met SC Cambuur. Beide ploegen waren niet scherp en dat zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Het werd 5-2 in het Phillips Stadion.

Ruud van Nistelrooij startte net als de laatste weken met Johan Bakayoko en Fábio Silva in de aanval. PSV zette in het begin druk, maar liet verdedigend de nodige steken vallen en liepen na twintig minuten in het mes van de Leeuwarders. Remco Balk kwam in de 1-op-1 en haalde uit met een verdekt schot, waardoor doelman Joël Drommel kansloos was. PSV was tot dat moment de betere ploeg, maar moest aan de bak na de achterstand.

Lang kon Cambuur niet van de voorsprong genieten. Defensief geklungel bij de bezoekers leverde PSV de bal op. Simons ging om de doelman heen en maakte geen fout, waardoor de middenvelder doelpunt nummer twaalf van het seizoen op zijn naam zette. Even later scoorde PSV opnieuw, maar werd de treffer afgekeurd wegens vermeend buitenspel van Ibrahim Sangaré. De twee ploegen gingen rusten met de gelijke stand.

In de tweede helft liep PSV uit. Patrick van Aanholt zette de ploeg op voorsprong na een klein uur spelen. Cambuur kon die klap niet goed verwerken en kreeg een minuut later direct de 3-1 op het bord door Anwar El Ghazi. De wedstrijd leek gespeeld, maar Bjorn Johnsen tekende vijf minuten later uit het niets voor de aansluitingstreffer.

Cambuur schoot zich echter in de voet na een opzichtige handsbal en Silva mocht aanleggen. De Portugees faalde niet en tekende voor de 4-2. El Ghazi kon in de slotfase nog een keer uithalen en zette de eindstand op het bord: 5-2.

Door de overwinning blijft PSV in het spoor van AZ en Ajax. Koploper Feyenoord staat drie punten voor, maar moet zondagavond nog tegen FC Volendam spelen. Cambuur bood lang stand, maar blijft drager van de rode lantaarn in de Eredivisie