Breaking news

PSV bevestigt: Benítez succesvol geopereerd en 'voorlopig' afwezig door blessure

PSV bevestigt: Benítez succesvol geopereerd en 'voorlopig' afwezig door blessure

1 maart - 11:22 Laatste update: 11:20
6

Walter Benítez heeft volgens De Telegraaf deze week een knieblessure opgelopen op de training. De doelman van PSV zou geruime tijd aan de kant staan.

Benítez kwam deze zomer transfervrij over van OGC Nice en groeide meteen uit tot de onbetwiste nummer één bij PSV. Deze week sloeg echter het noodlot toe: de doelman heeft een meniscusblessure opgelopen en zou al geopereerd zijn. Voor zo een operatie staat normaal gesproken een herstelperiode van minimaal zes weken. Mocht dat inderdaad het geval zijn,  dan moet de topper tegen Ajax van 23 april haalbaar zijn voor de sluitpost.

Het betekent in ieder geval dat Joël Drommel de komende weken hoogstwaarschijnlijk onder de lat zal staan bij de Eindhovenaren. De keeper werd in 2021 voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Twente, maar wist niet te overtuigen in zijn eerste seizoen bij PSV. De Eindhovenaren besloten Benítez te halen en Drommel belandde zodoende op de bank. Dit seizoen kwam Drommel pas tot vier duels voor PSV, waarin hij vijf doelpunten tegen kreeg.

Achter Drommel zitten de ervaren derde doelman Boy Waterman en de talentvolle keeper Kjell Peersman.

Update: PSV heeft het blessurenieuws van Benítez bevestigd. De Eindhovenaren laten via de officiële clubkanalen weten dat de Argentijn succesvol is geopereerd en 'voorlopig' niet inzetbaar is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s