Nieuws

Sparta-directeur reageert na tijdelijke staking: 'Het hoort hier niet thuis'

Sparta-directeur reageert na tijdelijke staking: 'Het hoort hier niet thuis'

25-02-2023 14:10

Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta Rotterdam, heeft vol afschuw gereageerd op een deel van het thuispubliek in het duel met FC Utrecht. De wedstrijd tussen de nummers zes en zeven moest vrijdag tijdelijk worden stilgelegd omdat thuissupporters objecten op het veld gooiden.

Het duel tussen Sparta en Utrecht was in de eerste helft al vurig, maar de vlam sloeg in het tweede bedrijf in de pan. Na de rode kaart van Adil Auassar en andere opstootjes in het veld werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. "Dit gedrag accepteren we niet", zegt Laros tegenover Rijnmond. "We staan dit absoluut niet toe. Dit gedrag hoort hier niet thuis."

Sparta is een herenclub waar dergelijk gedrag normaliter niet voorkomt. Op de clubsite van Sparta wordt de aanpak besproken. 'De club heeft een dadergerichte aanpak altijd op de eerste plaats staan zodat ruim 10.000 supporters op de tribune zo min mogelijk last hebben van een handvol individuen die zich niet kunnen gedragen. In samenwerking met onze ketenpartners zoals Politie, OM en het Taskforceteam van de KNVB zullen camerabeelden worden bekeken zodat de daders geïdentificeerd worden en er een landelijk stadionverbod inclusief bijbehorende boete kan worden opgelegd.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!