Nieuws

Ten Hag diep onder de indruk na Barça-uit: Hebben spelers ook gevoeld

Ten Hag diep onder de indruk na Barça-uit: "Hebben spelers ook gevoeld"

17-02-2023 11:27

Volgens Erik ten Hag was het aanwezige publiek in Camp Nou de grote winnaar bij het gelijkspel tussen FC Barcelona en Manchester United (2-2). De Nederlandse manager denkt dat zijn ploeg de meeste aanspraak maakte op de overwinning en kan maar moeilijk geloven dat de ene na de andere mogelijkheid om zeep werd geholpen.

"Het was een kraker", steekt Ten Hag van wal bij ESPN. "De toeschouwers zijn de winnaars. Het zijn twee geweldige ploegen met aanvallende intenties." Marcus Rashford was wéér goed voor een doelpunt en speelde een sterke pot. "Hij is geweldig en in een fantastische vorm", vervolgt de manager lovend. "Hij heeft zó veel kwaliteiten. Het is geweldig om met hem te werken. Als wij hem in stelling brengen en hij de focus weet te behouden, dan is hij niet te stoppen."

Toch is er volop ruimte voor verbetering bij Manchester United meent Ten Hag. "Ik had iets meer geloof in onze kansen willen zien. We hadden de kansen écht beter moeten benutten, want het waren echt buitengewoon grote kansen. In mijn perspectief geven we de 2-2 weg. Ook voor rust was het een weggevertje. Wij creëren de kansen vanuit het voetbal. Als je 1-0 achterkomt heb je heel veel vastberadenheid en weerbaarheid nodig om het om te draaien. Zeker in Nou Camp."

Onder meer gelegenheids nummer tien Wout Weghorst verprutste een levensgrote mogelijkheid. "Ja, dat weet hij ook wel", klinkt Ten Hag enigszins geïrriteerd. "Je hebt het over Weghorst, maar als ploeg hadden we meer kansen: Rashford, Fred en Bruno Fernandes. Soms zagen we ook de eindpass niet. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we er maar twee hebben gemaakt."

Niet alleen het spektakelstuk binnen de lijnen maakte indruk op de oefenmeester. "Je ziet dat het een stadion is met veel historie en een geweldige ambiance. Je voelt de vibe en dat is prachtig om mee te maken. Dat hebben de spelers ook gevoeld. Het is elke week een feest om op Old Trafford te mogen spelen en dat zal volgende week zeker ook zo zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!