Nieuws

Fikse aderlating voor PSV: El Ghazi wekenlang uitgeschakeld door spierblessure

Fikse aderlating voor PSV: El Ghazi wekenlang uitgeschakeld door spierblessure

07-02-2023 12:50 Laatste update: 12:55
3

Ruud van Nistelrooij kan de komende weken geen beroep doen op Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Feyenoord (2-2).

"El Ghazi heeft een spierblessure. Dat is een kwestie van een aantal weken", vertelt Van Nistelrooij op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met FC Emmen. Het is nog niet bekend hoe lang PSV het moet stellen zonder de 27-jarige aanvaller. De trainer laat weten dat Phillipp Mwene woensdagavond ook niet in actie komt. "Mwene heeft een hersenschudding. Dat gaan we per dag bekijken."

Van Nistelrooij ziet ook één PSV'er terugkeren uit de ziekenboeg. "Olivier Boscagli is erbij. Hij is klaar om minuten te maken." De Franse verdediger van de Eindhovenaren speelde zijn laatste wedstrijd voor PSV in april 2022, toen hij een zware kruisbandblessure opliep.

PSV ontvangt FC Emmen woensdagavond in het Philips Stadion. De aftrap van het bekerduel is om 18.45 uur. Zaterdag nemen de Eindhovenaren het in de competitie op tegen FC Groningen, de hekkensluiter van de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!