Nieuws

Brands: 'Heb letterlijk tegen zijn vader gezegd: deze winter geen transfer'

Brands: 'Heb letterlijk tegen zijn vader gezegd: deze winter geen transfer'

04-02-2023 11:06
1

Het was een drukke transferwinter voor PSV. Algemeen directeur Marcel Brands zag twee van zijn duurste spelers vertrekken en haalde er het nodige voor terug. In een exclusief interview met PSV TV blikt hij terug op een hectische periode.

Brands stelt dat het niet zijn meest favoriete periode was. "Mijn ervaring leert dat clubs die er in de winter slecht voor staan, vaak nog een of twee spelers halen. Om blessures op te vangen, bijvoorbeeld. Spelers hebben vaak niet de tijd om ingepast te worden. Je speelt maar door. Alleen, na een WK is het alleen maar drukker gebleken."

PSV zag Cody Gakpo en Noni Madueke voor miljoenen vertrekken naar de Premier League en Philipp Max maakte een transfer naar Eintracht Frankfurt. Daar tegenover stond onder meer de komst van Thorgan Hazard, Fábio Silva en Patrick van Aanholt. "De transfer van Cody zag je al aankomen na het WK, dus dan houd je er rekening mee. Net voor de kerst kwamen er drie clubs, waarvan Liverpool de meest serieuze was."

Daarentegen zag Brands de transfer van Madueke niet meteen aankomen "Want hij had bijna niet gespeeld. We wisten wel dat hij heel graag terug wilde naar Engeland, aan het begin van het seizoen al. Maar, ik heb nog letterlijk tegen zijn vader gezegd; niet deze winter. Zijn waarde was nog dusdanig dat wij daar geen transfer in wilden doen. Op een gegeven moment komt er een bod in de buurt van veertig miljoen en hebben wij ons intern ook afgevraagd of we hem nog moeten tegenhouden. We hebben wel besloten dat er iets voor terug moest komen. Dat gaf Ruud (Van Nistelrooij, red.) ook aan."

Brands was technisch directeur van Everton en weet dus maar al te goed hoe het er op de Engelse transfermarkt aan toe gaat. "In Engeland is de paniek nog veel groter. Simpelweg omdat je weet dat je 140 miljoen aan tv-geld krijgt. Dan weet je dat clubs risico's gaan nemen. Daar heb je mee te maken. Dat Chelsea met een nieuwe eigenaar met zo ongelooflijk veel geld gaat gooien, dat is buiten alle proporties, toch?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!