Reactie

Jans baalt stevig na verloren middag voor FC Twente: Een grote klaagzang

Jans baalt stevig na verloren middag voor FC Twente: "Een grote klaagzang"

07-10-2021 17:40 Laatste update: 17:45

FC Twente-trainer Ron Jans is niet veel wijzer geworden van de oefenwedstrijd tegen het Belgische Cercle Brugge van donderdag. De Tukkers verloren met 0-1 van hun Belgische tegenstander en Jans stelde vast dat de opgestelde reservespelers hun kans niet gepakt hebben.

De wedstrijd tegen de nummer voorlaatst van België was voor Jans 'een grote klaagzang'. "Dit was zeer, zeer slecht van onze kant. Op de trainingen spat het er vanaf, maar dit was al de tweede oefenwedstrijd (FC Twente speelde eerder deze interlandperiode al tegen FC Groningen, red.) op rij dat we ondermaats presteerden", aldus de trainer in gesprek met TC/Tubantia. "Je hoopt dat wat jongens op de deur kloppen, maar ik heb geen sollicitatiebrief ontvangen."

Jans liet zich ontvallen dat het lang zoeken was naar lichtpuntjes, al kon hij toch nog een paar positieve uitschieters benoemen. "Aan de bal was het zo slecht. Eigenlijk kan ik maar twee voldoendes aanwijzen: doelman Jeffrey de Lange en Julio Pleguezuelo. En het is positief dat Jayden Oosterwolde weer 90 minuten heeft gespeeld."

FC Twente mag in de competitie weer proberen om de weg omhoog weer te vinden. De Tukkers zijn al vijf Eredivisie-duels op rij ongeslagen en stuiten zondag op het verrassend sterk gestarte Willem II.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!