Nieuws

Sneijder begrijpt Berghuis en is kritisch op Ajax: 'Hadden we ook wel verwacht'

Sneijder begrijpt Berghuis en is kritisch op Ajax: 'Hadden we ook wel verwacht'

23-01-2023 21:45

Wesley Sneijder heeft zich bij Veronica Offside uiterst kritisch uitgelaten over het spel van Ajax in De Klassieker. Voor het mindere spel van Steven Berghuis had de oud-middenvelder wel begrip.

"In een woord: slecht", steekt Sneijder van wal. "Eigenlijk ook wel iets wat we verwacht hadden. Ik heb geen fatsoenlijke opbouw gezien. Dan kreeg Edson Álvarez de bal, maar die was met een soort salsa-les bezig. Allemaal drukke bewegingen voor hij in ging spelen."

Ook Calvin Bassey en Jorge Sánchez kunnen rekenen op kritiek. "Dat zijn echt de twee allerslechtste backs van de top 8 van de Eredivisie. En daarna moet het middenveld nog aan de bal komen. Die wilden alleen alle drie de bal niet hebben. Waarom? Omdat ze niet in vorm zijn. ze gingen verstoppertje spelen."

"Al was het in geval van Steven Berghuis ook wel begrijpelijk", vervolgt Sneijder. "Hij was ook nog eens twee weken weggeweest door ziekte. En dan zo'n beladen wedstrijd. Alles ging mis." Na de wedstrijd gaf Berghuis een inmiddels veelbesproken interview waar Sneijder wel begrip voor op kan brengen. "Hij had achteraf ook wel een punt."

De rol van de media had een groot aandeel in het aanwakkeren van de onrust rondom Berghuis volgens de Ajacied. "Het is logisch dat erover gesproken is, maar je moet wel nadenken voor je bepaalde dingen zegt. Spreekkoren? Uitfluiten? Lekker belangrijk. Het gaat om de dingen eromheen. Dat hij doodsbedreigingen krijgt, tot aan zijn familie, vreselijk. We wisten allemaal wat er aan de hand was, maar hebben het ook groter gemaakt."

@voetbalnieuwsvn Schreuder en Koeman begrijpen uitbarsting Berghuis!🤬 #ajax #feyenoord #ajafey #berghuis #koeman #schreuder #vj #vjp #fy #fyp #voetbal #voetbalnieuws #eredivisie #daanjurgers #nederlandselftal #jinek #vandergijp #algemeendagblad #ad #evajinek #voorjou #ajaxfeyenoord ♬ A moist healing song - Nez Tunes

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!