Nieuws

'Feyenoord dominant maar weinig kansen, Schreuder balanceert op slap koord'

'Feyenoord dominant maar weinig kansen, Schreuder balanceert op slap koord'

23-01-2023 09:00 Laatste update: 10:50

Feyenoord en Ajax hielden elkaar zondag in evenwicht (1-1). Volgens het Algemeen Dagblad betekent het dat Alfred Schreuder de Klassieker heeft overleefd, maar dat hij nog wel op een slap koord balanceert. Dit zeggen de Nederlandse kranten over de wedstrijd.

Volgens het AD was het Feyenoord dat de overhand had ten opzichte van Ajax. 'Deze keer joegen de Rotterdammers zoals gewoonlijk op alles wat in een Ajax-shirt in balbezit dreigde te komen. Maar wie puur naar het voetballende gedeelte keek, zag dat Feyenoord de kapitaalkrachtige rivaal dit seizoen prima kan bijbenen. En zelfs meer', klink het.

Toch ziet de krant een terugkerend probleem in Rotterdam. 'Feyenoord kon zoals vaker dit seizoen de dominantie niet of nauwelijks uitdrukken in kansen. Neem alleen de eerste helft waarin Feyenoord ook volgens Schreuder de bovenliggende partij was. De beste kans voor de Rotterdammers was nota bene een bal die Ajacied Jurriën Timber bijna achter zijn eigen keeper Gerónimo Rulli leek te tikken. De 1-0 van Igor Paixão was zeer fraai, maar een afstandsschot wordt doorgaans niet als een echte kans gezien.'

'Het sfeertje inspireerde hem kennelijk tot grote daden'

Waar het AD het afstandsschot van Paixão al 'zeer fraai' noemde, doet De Telegraaf er nog een schepje bovenop. 'Dit sfeertje inspireerde hem kennelijk tot grote daden. Hij dook bij elke diepe bal de ruimte in, ging de gevechten aan met de Mexicaan Jorge Sanchez en beleefde tien minuten voor de pauze zijn hoogtepunt. Hij knalde de bal steenhard in de verre hoek, onhoudbaar voor Gerónimo Rulli', klinkt het.

Schreuder balanceert op een slap koord

Door het gelijke spel weet Ajax al zes wedstrijden niet meer wat winnen is in de Eredivisie. Toch prijst De Telegraaf het resultaat van de Amsterdammers. 'Dat het in Rotterdam lastig zou zijn om een eind te maken aan zo’n lange periode, uiteraard mede zo gerekt door het WK dat tussendoor kwam, wist Ajax. In de slotfase was de druk van de thuisclub groot, maar de Amsterdammers hielden wel stand', aldus de ochtendkrant.

Volgens het AD is Schreuder de dans ontsprongen, maar met de grootste moeite. De komende vier weken moet de volle buit worden gepakt. 'Schreuder vervolgt piepend en krakend zijn zwaarste trainersklus, wetende dat hij titelverdediger Ajax en zichzelf alleen met een foutloos vervolg tegen vier laagvliegers overeind kan houden. Het blijft balanceren op een slap koord.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!