Nieuws

Schreuder blikt terug en baalt van zichzelf: 'Ik had Daley gedag moeten zeggen'

Schreuder blikt terug en baalt van zichzelf: 'Ik had Daley gedag moeten zeggen'

17-01-2023 23:08
1

Alfred Schreuder stelt dat hij verkeerd heeft gehandeld na het vertrek van Daley Blind. De Ajax-trainer heeft niet peroonlijk afscheid genomen en daar baalt hij van.

Blind maakte deze winter de overstap naar Bayern München en was, voordat hij naar Duitsland ging, nog even op het trainingscomplex van Ajax. "Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen", vertelt Schreuder tegenover De Telegraaf. "We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan.”

Schreuder erkent dat hij aan het doorselecteren is bij Ajax. "Dat is niet prettig als mens, maar als trainer is het je taak. Je móét naar de toekomst kijken en gewoon met volle overtuiging kiezen wat het beste voor het team is", vertelt de oefenmeester. "We hebben het erover gehad dat een plaats op de bank eraan zou kunnen komen. Alleen was het de vraag wanneer dat zou gebeuren, óf het was niet nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!