Transfernieuws

Twee voor twaalf bij Groningen: 'KKD-smaakmaker en Zweeds-international op radar'

Twee voor twaalf bij Groningen: 'KKD-smaakmaker en Zweeds-international op radar'

13-01-2023 13:41
1

FC Groningen is in de markt voor Thomas van den Belt en Hjalmar Ekdal, meldt Voetbal International. De Trots van het Noorden beseft dat het niet kan roeien met de riemen die het heeft en is van plan om de selectie een kwaliteitsimpuls te geven.

Dat het niet van harte gaat bij FC Groningen, is een understatement. De club bereikte afgelopen donderdagavond het absolute dieptepunt door met 2-3 te verliezen van de amateurs van Spakenburg. De ploeg van Dennis van der Ree stond zelfs met 0-3 achter. Gelukkig voor de noorderlingen is er nog een potje beschikbaar, door de verkoop van Jørgen Strand Larsen aan Celta de Vigo van afgelopen zomer.

Daardoor kan technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog wat doen op de transfermarkt. Volgens VI is Van den Belt is één van de belangrijkste kandidaten om de overstap te maken. De 21-jarige speler maakt furore bij PEC Zwolle en wist als middenvelder al acht keer te scoren in achttien wedstrijden. Mocht Groningen door willen pakken, dan zal het wel een relatief hoge transfersom moeten neertellen. Het contract van Van den Belt loopt nog tot de zomer van 2025 en er zouden uit de Eredivisie nog meer kapers op de kust zijn.

Naast Van den Belt moet ook Ekdal naar de Euroborg komen. De Zweedse verdediger is één van de betere verdedigers van de Zweedse competitie en speelt voor Djurgardens IF. Naast dat Ekdal zich al in de competitie heeft laten zien, is hij ook international van zijn land. Ook voor hem geldt dat er meer clubs in de markt zijn: Burnley zou de verdediger aan de selectie toe willen voegen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!