Nieuws

'Onana ondertekent vierjarig contract in januari bij Internazionale'

'Onana ondertekent vierjarig contract in januari bij Internazionale'

21-12-2021 12:11 Laatste update: 13:32

Andre Onana tekent spoedig een vierjarig contract bij Internazionale. De Italiaanse topclub is dicht bij het vastleggen van de Kameroense doelman van Ajax.  

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in de aanstaande transfer. De goalie zal in januari zijn handtekening onder een verbintenis zetten bij de Italiaanse topclub. De keeper maakt het seizoen af in Amsterdam en vertrekt in juni transfervrij naar de Nerazzurri.

Dat Onana niet welwillend stond tegenover een langer verblijf bij de hoofdstedelingen, was al langer bekend. Hij wil graag hogerop en ziet een transfer naar de Serie A als de perfecte stap.  

Afgelopen week gaf de sluitpost aan een terugkeer naar FC Barcelona - waar hij tussen 2010 en 2015 in de jeugdopleiding speelde - te zien zitten. De doorgaans goed geïnformeerde Romano verzekert dat de Kameroener naar Internazionale verhuist.  

Onana werd op 5 februari voor negen maanden geschorst door de UEFA wegens een dopingovertreding. Vervolgens weigerde hij zijn aflopende contract te verlengen, ondanks verwoede pogingen van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De twintigvoudig international kwam dit seizoen tot twee optredens namens Ajax: tegen Besiktas in de Champions League en BVV Barendrecht in de beker. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!