Transfernieuws

Fernández lijkt afketsen Chelsea-transfer te bevestigen, Schmidt 'twijfelde nooit'

Fernández lijkt afketsen Chelsea-transfer te bevestigen, Schmidt 'twijfelde nooit'

11-01-2023 11:36

Er lijkt een streep te kunnen door de miljoenentransfer van Enzo Fernández van Benfica naar Chelsea FC. De Argentijnse spelverdeler kuste het embleem van de Portugezen. Trainer Roger Schmidt 'twijfelde nooit aan de houding' van de middenvelder.

Benfica speelde dinsdagavond een bekerduel met derdeklasser Varzim. In het met 0-2 gewonnen duel met de laagvlieger was Fernández belangrijk met een treffer. Het doelpunt vierde de Argentijnse middenvelder door het clublogo van Benfica te kussen. Daarmee lijkt de WK-revelatie het afketsen van de Chelsea-transfer te bevestigen.

Schmidt reageerde na afloop op het gebaar van Fernández. "Ik heb nooit getwijfeld aan zijn houding en persoonlijkheid. Enzo is een geweldig mens, hij is nu speler van Benfica en hij speelt graag voor Benfica. Verwacht ik dat hij blijft? Ja, ik hoop het", aldus de oud-trainer van PSV. De Duitser bestempelde Chelsea eerder als 'respectloos', vanwege de manier waarop de Londenaren te werk gingen bij het bewerkstelligen van de transfer.

Benfica is nooit afgeweken van de gelimiteerde transfersom van 120 miljoen euro. Chelsea wil niet verder gaan dan 85 miljoen euro. De transfer lijkt nu definitief van de baan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!