Wedstrijdverslag

Lokale held zet Newcastle United op het goede spoor: Botman naar halve finale

Lokale held zet Newcastle United op het goede spoor: Botman naar halve finale

10-01-2023 23:11 Laatste update: 11-01-2023 00:10

Newcastle United heeft het topseizoen verder kleur gegeven door de halve finale van de League Cup te bereiken. Op eigen veld waren The Magpies te sterk voor Leicester City: 2-0.

In alle opzichten doormaakt de ploeg van Eddie Howe een fenomenaal jaar. Newcastle hoefde dit Premier League-seizoen tot dusver het minste aantal tegentreffers (11) te slikken van alle andere ploegen en staat knap derde. Ook tegen The Foxes werd er wederom de nul gehouden, met Sven Botman negentig minuten binnen de lijnen.

Na een uur spelen konden de fans op het St. James' Park voor het eerst uit hun dank gaan. Verdediger Dan Burn scoorde voor zijn jeugdliefde met een fraaie tegendraadse knal. Daarmee zette hij Newcastle op het juiste spoor. De als linksbuiten begonnen Braziliaan Joelinton maakte vervolgens in de 72ste minuut aan alle onzekerheid een einde: 2-0.

Manchester United wist zich eveneens te plaatsen voor de volgende ronde van de League Cup. De mannen van Erik ten Hag wonnen met 3-0 van Charlton Athletic. Woensdag wordt duidelijk welke andere twee teams zich halvefinalist mogen noemen. Dan staan Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers en Southampton - Manchester City tegenover elkaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!