Nieuws

Silberbauer wil met Utrecht weer Europa in: 'Dat is nu ook het doel'

Silberbauer wil met Utrecht weer Europa in: 'Dat is nu ook het doel'

02-01-2023 11:28 Laatste update: 11:33
1

Michael Silberbauer mikt met FC Utrecht wederom op het halen van Europees voetbal. De Deen nam het stokje over van de ontslagen Henk Fraser en weet maar al te goed hoe een internationaal avontuur in De Galgenwaard eruit ziet. In 2010/2011 speelde hij zelf in de Europa League met de club uit de Domstad.

Die ervaringen staan hem nog goed bij, zo vertelt hij tegen De Telegraaf. "Het was een geweldige ervaring en zoiets bereiken is nu ook weer het doel. We gaan strijden om zo hoog mogelijk te komen en willen ook weer voor dat Europese ticket gaan."

FC Utrecht staat momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie en heeft de weg omhoog weer ingeslagen. Sportief was er dus nog niet zo gek veel aan de hand voor de ontslagen Fraser, maar een geweldsincident op de training met Amin Younes zorgde ervoor dat zijn pleit werd beslecht.

De clubleiding zocht naar vervangers en kwam bij Silberbauer terecht, die daar naar eigen zeggen niet echt rekening mee had gehouden. "Het was wel een verrassing toen Jordy Zuidam belde of ik op de lijst wilde staan. Ik heb me geconcentreerd op het doen van een presentatie en het beantwoorden van de vragen en nu zijn we hier."

De 41-jarige oefenmeester schakelde over van een 5-3-2- naar een 4-3-3-formatie. Volgens Silberbauer een allroundsysteem met niet veel verschillen ten opzichte van de vorige speelwijze. "Er zal een harde strijd worden gevoerd voor de beschikbare plekken. Maar hoe meer keuzes ik moet maken, hoe beter het is." Hij spreekt over een unieke kans. "Deze wilde ik niet laten lopen en daarbij speelde het ook een rol dat het FC Utrecht is. Ik heb een heel warm gevoel bij deze club en ik wil hier weer het beste van mezelf laten zien."

Utrecht hervat het Eredivisieseizoen komende zondag om 12.15 uur met de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!