Nieuws

Ten Hag omzeilt vragen over Gakpo met lach: 'Dat kun je over veel spelers zeggen'

Ten Hag omzeilt vragen over Gakpo met lach: 'Dat kun je over veel spelers zeggen'

23-12-2022 15:48

Erik ten Hag weigert tijdens de persconferentie te reageren op de mogelijke komst van Cody Gakpo naar Manchester United. De manager kreeg de vraag of hij heeft genoten van de PSV’er tijdens het WK.

"Er waren veel goede spelers op het WK", reageerde Ten Hag lachend op de vraag. Bovendien kreeg de Haaksberger een uitspraak van PSV-trainer Ruud van Nistelrooy voorgelegd. De oud-topspits zei dat er op een gegeven moment een bod kan komen dat de Eindhovenaren niet meer kunnen weigeren. "Dat kun je over veel spelers zeggen", reageerde Ten Hag kort maar krachtig.

Naast de vragen over Gakpo ging het ook over de successen en teleurstellingen van de United-spelers op het WK. Zo werd Ten Hag gevraagd of Raphaël Varane en Lisandro Martínez beschikbaar waren voor de wedstrijd tegen Nottingham Forest. "Daar kan ik nog geen antwoord op geven. Licha rijdt nog steeds met de touringbus door Buenos Aires. Dat snap ik wel, want er komt veel los als je de wereldbeker wint. Dat is het hoogste wat je kunt bereiken in het voetbal."

"Licha moet wel begrijpen dat de Premier League op 27 december weer begint", vervolgt Ten Hag. "Varane is heel teleurgesteld. Dat zou iedereen zijn na een verloren WK-finale. Hij mag trots zijn dat hij opnieuw in de finale stond. Hij heeft veel bereikt in zijn carrière. Ook een tweede plek op het WK is een topprestatie, want het niveau van de landen ligt heel hoog. Ze waren heel dicht bij de wereldtitel."

Manchester United bekleedt momenteel de vijfde plaats in de Premier League. Aan het einde van de rit zou dat niet genoeg zijn voor Champions League-voetbal. Het zou voor het eerst sinds 1992 zijn dat United zich dan twee jaar op rij niet kwalificeert voor het miljardenbal. "Ik accepteer dat er druk op staat. Dat geldt ook voor de trainers van bijvoorbeeld Chelsea en Newcastle United, clubs die veel hebben geïnvesteerd in hun selectie. Iedere manager ervaart een grote druk om zich te plaatsen voor de Champions League. Wij willen in de top vier spelen en meedoen om de prijzen. Dat is ons doel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s