Reactie

Franse bond heeft genoeg gezien en onderneemt onder andere actie tegen Martínez

Franse bond heeft genoeg gezien en onderneemt onder andere actie tegen Martínez

22-12-2022 23:19
2

Emiliano Martínez hoeft even niet op vakantie te gaan naar Frankrijk. De Argentijnse doelman ging na de WK-finale een aantal keer over de schreef jegens zijn Franse collega’s, tot ongenoegen van Noël Le Graët. De voorzitter van de Franse bond heeft zijn beklag gedaan bij de Argentijnen.

Dat Martínez niet vies is van een belediging was bekend, maar hoe hij Kylian Mbappé een paar keer te kakken zette ging wat ver. De doelman van Aston Villa riep eerst op tot een minuut stilte voor de Franse ster, waarna hij tijdens de huldiging met een babypop liep waarop het hoofd van de aanvaller te zien was.

Volgens Le Graët is de maat vol en moet er worden ingegrepen. "Ik heb mijn collega van de Argentijnse bond geschreven dat ik de excessen abnormaal vind in de context van een voetbalwedstrijd", aldus de bestuurder tegenover Ouest-France. "Ik vind het moeilijk om het te begrijpen. Het gaat te ver. Het gedrag van Mbappé is voorbeeldig."

Naast Mbappé waren ook Kingsley Coman, Aurélien Tchouaménni en Randal Kolo Muani slachtoffer. Het Franse drietal werd racistisch bejegend op sociale media. Le Graët wil ook hen juridisch in bescherming nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s